NEW ENGLISH BULLDOG

Niet te verwarren met de Olde English Bulldogge, dat is de recreatie van de arbeidersklasse Bulldogges uit de oude tijd. De New English Bulldog is een alternatieve Engelse Bulldog, geen alternatieve Olde Engelse Bulldog. Het is een ras tussen de Olde Engelse Bulldog en de hedendaagse Engelse Bulldog. In grootte komt hij tussen deze rassen. Het is een zeer gezonde hond met uitstekende beweging, minder relaxed dan de Engelse bulldog maar zonder overdreven drive. Ze passen zich goed aan het stadsleven aan.

Deze prachtige bulldogs die erg populair zijn, bestaan ​​al decennia. Ze werden geregistreerd als fundamentele Olde Engelse Bulldoggen, maar werden niet geaccepteerd als volledige Oldies en ook niet gereconstrueerd als puur gefokte Engelse Bulldoggen. Een hond tussen 2 werelden.

We hebben een speciale plek voor deze honden gemaakt en een rasstandaard voor ze ingesteld omdat velen op deze manier van ze houden en we ze in onze showringen als New English Bulldog brengen.

 

Algemene beschrijving:

De ideale New English Bulldog is een kleinere middelgrote hond met een gedrongen en zeer gespierd lichaam, een groot en krachtig hoofd en een sterke Engelse bulldog-look in type. Ze waarderen activiteiten zoals springpaal en behendigheid en gedijen om hun meesters te behagen met wie ze een sterke band hebben, reden waarom ze niet geschikt zijn om te worden kennel.

 

Nek:

kort en bijna breed als het hoofd, stromend in de gespierde schouderholtes zonder de indruk te geven tussen de nek en schouders te stoppen.

 

Borst:

breed en ribben goed afgerond. De diepte van de borst moet ten minste tot de ellebogen zijn. Een smalle borst is een ERNSTIGE FOUT. Van voren gezien zou je een vierkant moeten zien, van voet tot voet, en van voet tot hoek van de oksel, 100% breed en 100-125% hoog.

 

Rug:

kort, moet het uiterlijk van een perfect vierkant geven in verhouding tot het lichaam. 100 in hoogte, 100-120% in lengte. De vrouwtjes hebben mogelijk een langere rug in overweging voor zwangerschap. De bovenlijn is roached of vlak met een zeer lichte stijging van de croupe naar de schouders of omgekeerd. Een zadelrug is een FOUT.

 

Schouders:

breed, breed en gespierd met aanzienlijke hoekingen voor een goede beweging. Rechte schouders is een FOUT.

 

Voorkant:

Voorbenen zijn recht en breed geplaatst. Oost / West voorpoten is een FOUT. Het ontbreken van bot is een ERNSTIGE FOUT.

 

Achterkant:

Benen hebben een matige hoeking aan de knie gezien vanaf de zijkant. De benen van achteren gezien zijn recht. Bandy legs (in O) is FAULT. Koehaken (in X) is een ERNSTIGE FOUT.

 

Ellebogen:

liggen relatief dicht bij het lichaam, lichtjes verwijderd van het lichaam is toegelaten maar niet los.

 

Beweging:

honden moeten een uitgebalanceerde krachtige gang hebben en in staat zijn om hop te maken. Voeten: rond, strak zowel voor als achter, en de koten moeten sterk zijn. Zwakke koten en / of gespreide voeten (duif tenen) zijn diskwalificerende fouten. Voorpoten kunnen heel licht worden bleek.

 

Lengte:

vrouwtjes - 38 tot 40 cm, mannen - 40 tot 42 cm, op de hoogte. Een maat - of + 3 cm is acceptabel, een maat meer dan + 3 cm boven de standaard (inclusief de tolerantie van + 3cm) is een ERNSTIGE FOUT. Gewicht: 20-30 kg voor vrouwen, mannen 22-35 kg.

 

Vacht:

alle kleuren zijn acceptabel zonder voorkeur voor elkaar: wit, zwart, zwart en bruin, chocolade, rood, fawn, blauw, lila, ook versie van deze kleuren met piebalding, gestroomd, sables, driekleur. De vacht is kort. Een golvende vacht of een lange vacht is een diskwalificerende fout.

 

Staart:

een rechte spijkerstaart of halve staart heeft de voorkeur of wordt geschroefd indien goed gedefinieerd, knikstaart en volledige staart geaccepteerd omdat aankoppelen in Europa verboden is.

 

Temperament:

zacht en extravert. Agressie tegen mensen, zonder provocatie is een diskwalificerende FOUTEN. Er zal aandacht worden besteed aan paringen om aan de standaard te voldoen, een langere neusneus (maximaal de standaard) moet worden gefokt met een kortere neus en een langere (maximaal de standaard) hond naar een kleinere (minimaal). Fouten zullen niet worden verdubbeld in fokdieren en selectie zal worden gemaakt om elkaar aan te vullen.

Mannetjes moeten 2 testikels vertonen, volledig in het scrotum gevallen. Chryptorchidy is een DISKWALIFICERENDE FOUT.